لامپ ال ای دی در تابلوسازی
لامپ ال ای دی از جمله لامپ های بسیار رایج در تابلوسازی و ساخت انواع تابلو تبلیغاتی میباشد. این لامپ ها در ساخت تابلوهای تبلیغاتی حروف برجسته مانند تابلو چلنیوم، تابلو وکیوم، تابلو نئون پلاستیک، تابلو لاس وگاسی، تابلو پیکسلی و تابلو پولکی نقش پررنگی را ایفا میکنند. این لامپ ها به دلیل نوردهی بالا و مصرف برق پایینی که دارند نه تنها در تابلوسازی بلکه در صنایع مختلف دیگری نیز به فراوانی استفاده میشود. مسلما نام تلوزیون های LED به گوشتان خورده است. در ساختار صفحه نمایش این تلوزیون ها از این لامپ به منظور نوردهی بالا و ایجاد تصویری با کیفیت عالی، بکار گرفته میشود.
به طور کلی، نوردهیِ زیبا و جذاب، اساس و حیات اصلی یک تابلو تبلیغاتی محسوب میشود. بدون استفاده از سیستم نورانی در تابلو، نمیتوان مخاطبان را به سمت مغازه خود کسب کرد و از این طریق به بازاریابی پرداخت. درواقع همه آنچه که ما از زیبایی تابلو میدانیم ناشی از نورپردازی خیره کننده آن است. در غیر این صورت تابلوی بدون نور چه فرقی با حالاتی میکند که تابلو نداشته باشید؟!
لامپ های ال ای دی مدل ریسهای بر اساس نوع چسب، میزان ضد آب بودن، مقدار مس بکار رفته، کیفیت برند، نوع پوشش استریپ و نوع رنگ در انواع مختلفی تولید میشود. LEDهای ریسهای یا استریپ ال ای دی از یک مدار قابل انعطاف که لامپ های الایدی روی آن مونتاژ شدهاند، به صورت چسب دار و بدون چسب وجود دارند. این نوع لامپ ها جهت تزئینات فضای داخلی، نورپردازی، اعمال نور مخفی و تابلوسازی بکار میروند. از انواع این لامپ ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
انواع لامپ ال ای دی ریسهای
ال ای دی تک رنگ بدون امکان آدرس دهی:
در این روش هر لامپ LED به رنگ سفید بوده و دارای حرارتی بین 2700 کلوین تا 6500 کلوین است. همچنین میتواند هر رنگی در طیف مرئی ما بین 400 تا 700 نانومتر باشد. تمامی الایدی های ریسهای تک رنگ به صورت همزمان روشن شده و شدت نور آنها توسط کنترلر، قابل تغییر میباشد.
ال ای دی های ریسه ای رنگی بدون قابلیت آدرس دهی:
در این نوع از LEDها همه دارای یک آدرس هستند. درواقع همه به یک رنگ مثلا قرمز، آبی، سبز، یا نارنجی نور میدهند. این لامپ ها در دو نوع خطی و نواری در بازار عرضه میشوند که قابلیت آدرس دهی دارند.
LEDهای ریسهای رنگی با قابیت آدرس دهی:
در این روش هر لامپ ال ای دی میتواند رنگ های متعددی را تولید کند و دارای چیپ یا IC کنترل کننده رنگ است. تمامی این لامپ ها قابلیت آدرسدهی را دارند و میتوان آنها را با کنترلر حرکت های نوری متعددی را در طول ریسه اعمال کرد. سرعت نمایش نور در این نوع LED ریسهای 30 فریم در ثانیه است. به همین جهت قادر به نمایش حرکات نوری نرم و روان بدون پرش میباشد. برای نصب این نوع لامپ ها نیاز به یک منبع تغذیه با ولتاژ 12 یا 24 ولت دارید که توسط جریان مستقیم تامین میشوند.
الایدی های شاخهای یا خطی :
این نوع LEDها نسل بعدی الایدی های نواری میباشند که دارای بدنهای آلومینیومی و غیرقابل انعطاف هستند. این بدنه شامل بخش های مجزا همچون ال ای دی های نصب سطحی ، برد مدار چاپی آلومینیومی و مدار تنظیم ولتاژ است.
قیمت لامپ های ال ای دی:
لامپ های ال ای دی براساس نوع ریسهای، شاخهای ، شلنگی، بلوکی و … تعیین میشود. این انواع هر کدام کارکردها و نحوه اجرا و اتصال متفاوتی دارند.
مزایای لامپ ال ای دی
مصرف انرژی پایین: لامپ های ال ای دی نسبت به لامپ های رشتهای، مصرف انرژی بسیار پایین و بازده بالایی دارد. این لامپ ها حدود 90% انرژی برق را تبدیل به نور میکنند. همچنین مصرف پایین انرژی این لامپ ها باعث شده تا هزینه های پرداخت قبوض نیز کاهش پیدا کند. از رو لامپ های LED از نظر اقتصادی بسیار مقرون بصرفه میباشد.
طول عمر بالا: این لامپ ها طول عمر بالایی داشته و بدون نیاز به جایگزین، بیش از 7 سال کارکرد دارند.
ایمنی: گرمایی که توسط این لامپ ها تولید میشود در مقایسه با لامپ های رشتهای بسیار ناچیز است. به طوری که اگر چند ساعت روشن باشند و به بدنه آن ها دست بزنید، دست نمیسوزد. به همین منظور خطرات ناشی از آتش سوزی و سوختگی در ساختمان با استفاده از لامپ های الایدی کاهش مییابد.
مقاومت بالا: این لامپ ها مقاومت بالایی در برابر شرایط مختلف جوی دارند و رطوبت هوا تاثیری بر عملکرد و کیفیت کارکرد آن ها نمیگذارد.
تنظیم میزان نور: به راحتی میتوان میزان شدت نور و همچنین زاویه تابش را تنظیم کرد.
تنوع بالا: لامپ های LED از نظر رنگ بندی از تنوع بالایی برخوردار هستند. نور واضح و با کیفیت این لامپ ها باعث شده تا از آن ها در مکان های مختلف استفاده شود.
عدم آسیب به سلامتی انسان: لامپ های الایدی، پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز که برای سلامت انسان بسیار خطرناک هستند را تولید نمیکنند.
ارسال یک پاسخ
میخواهید در گفتگوها شرکت کنید؟راهنمایی رایگان!