تابلو راهنما

اگر شما هم به دنبال تابلو راهنما برای مجموعه، شرکت و سازمان خود هستید بهتر هست اطلاعات دقیقی در این مورد داشته باشید. تابلوهای راهنما انواع مختلفی دارند که باتوجه به آن در مکان های مختلف استفاده و نصب می‌شوند.

حتما تا به حال با این تابلوها رو به رو شده‌اید و یا اینکه از اطلاعات روی آن برای رسیدن به مقصد و هدف موردنظرتان استفاده نموده‌‌اید. به نوعی می‌توان گفت این نوع تابلو باعث ایجاد نظم شده و از سردرگمی و بهم ریختگی جلوگیری می‌کند.

تابلو راهنما باتوجه به فاکتورهای متعددی، انواع مختلفی دارد که در ادامه به شرح آنها می‌پردازم.

تابلو راهنما

اهمیت تابلو راهنما

هدف از بکارگیری این تابلوها همانطور که از نامشان نیز مشخص است، راهنمایی افراد و مراجعه کنندگان برای پیدا کردن مکان موردنظرشان است. فرض کنید دارای یک شرکت با چندین اتاق هستید که هیچ تابلویی به منظور راهنمایی افراد نصب نشده است. هنگامی که مشتریان برای ارتباط با بخش موردنظر به شرکت شما مراجعه میکند، باید یک به یک به تمام اتاق ها سر بزنند تا اتاق موردنظرشان برسند.

این فرایند نه تنها باعث سردرگمی مشتریان می‌شود بلکه وقت‌گیر و بسیار حوصله‌سر بر نیز است. در پی این اتفاق حتی ممکن است مشتریان خود را برای همیشه از دست دهید. اما با وجود تابلوهای راهنما و معرفی مکان های مختلف موجود در یک بخش، هر فرد به راحتی می‌تواند به بخش موردنظر خود رجوع نماید.

انواع تابلو راهنما

تابلو راهنما باتوجه به محیط استفاده، نوع کاربرد، نحوه نصب و متریال می‌توان دسته بندی کرد. تابلوهای راهنما باتوجه به نوع محیطی که از آن ها استفاده می‌شود به دو دسته تابلوهای راهنمای محیطی out door و تابلوهای راهنمای سالنی indoor تقسیم می‌شوند.

تابلوهای راهنمای محیطی

تابلوهای محیطی در بیرون از اماکن استفاده می‌شوند. مقاومت و استحکام رکن اصلی آنها محسوب می‌شود. برای معرفی و راهنمایی مکان های مختلف مانند نمایشگاه ها، فرهنگسراها، سالن های ورزشی و … استفاده می شود. همچنین یک استفاده مهم دیگر از این تابلو ها توسط راهنمایی و رانندگی می‌باشد.

با استفاده از این تابلوها مسیرها، جادها و خیابان های درون شهر و بیرون شهر را معرفی می‌نماید. هدف از نصب تابلوهای راهنمای محیطی هدایت ترافیک و افزایش ایمنی مسیرها است. از انواع آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • نشانه های بازدارنده راهنمایی و رانندگی
  • تابلوهای هشدار دهنده
  • تابلوهای آگاهی دهنده و یا اخباری
  • تابلوهای محلی

تابلوهای راهنمای سالنی

تابلوهای راهنمای سالنی برای بخش های داخلی اماکن استفاده می‌‌شود. از جمله ویژگی های اصلی این تابلوها زیبایی و قابل توجه بودن آنها است. باتوجه به سفارش مشتری، تابلوهای سالنی در طرح ها و متریال های مختلف ساخته می‌شوند. تابلوهایی که بر سر درب اتاق ها نصب می‌گردند، از نوع سالنی محسوب می‌شوند. از تابلوهای سالنی می‌توان بصورت های متعددی استفاده کرد. از جمله آنها می‌توان اشاره کرد:

  • تابلو راهنمای دو طرفه
  • تابلو راهنمای ایستاده
  • تابلو اعلانات
  • استند تبلیغاتی
  • تابلو راهنمای سر درب
  • تابلو لایت باکس

نوع کاربرد

تابلو خروج اضطراری: به صورت پلکسی گلاس یا لایت باکس تولید می‌شود. برای نوردهی این تابلو از لامپ های smd استفاده می‌شود.

تابلو راهنمای بیمارستان ها: تابلوهای بیمارستانی دارای اطلاعاتی مبنی بر مسیرها، راهنمای طبقات، خروج اضطراری، ورودی، مسیریابی بلوک ها و فضاهای داخلی و بیرونی بیمارستان، نشانه های کمک های اولیه، علائم مربوط به تجهیزات آتش سوزی، اسامی پزشکان و … هستند.

تابلو راهنمای ساختمان: در جلوی درب ورودی ساختمان نصب می‌شوند و قسمت های مختلف ساختمان را به نمایش می‌گذارند.

تابلوهای اداری: اغلب در فضاهای داخلی و خارجی سازمان ها و نهادها نصب می‌شوند. با استفاده از این تابلوها، مراجعه کنندگان به بخش های موردنظر خود هدایت می‌شوند. این کار سبب افزایش سرعت و در نتیجه بازده بالای کار می‌گردد.

تابلو راهنمای سر درب اتاق: معمولا به صورت فلزی یا آلومینیومی بوده و برای معرفی شماره اتاق های موجود در یک مکان بکار گرفته می‌شوند.

تابلو راهنمای طبقات: از آن در طبقات مجتمع های اداری، تجاری، مسکونی و … استفاده می‌شود. مراجعه کنندگان بوسیله این تابلوها می‌توانند به راحتی به بخش های مورد نظرشان ارجاع داده شوند. تابلو راهنمای طبقات می‌توانند به صورت دیواری یا استند باشند.

تابلو ورودی بخش ها و راهروها: هنگامی که که وارد یک ساختمان یا مکان بزرگی می‌شویم بوسیله تابلو راهنمای طبقات قادر خواهیم بود به طبقه موردنظر مراجعه کنیم.

اما گاهی اوقات آنقدر طبقات گسترده می‌باشند که هر طبقه دارای چندین سالن یا راهرو است. در این مورد از تابلو ورودی بخش ها و راهروها استفاده میشود که کمک شایانی به پیدا کردن مقصد مدنظر می‌نماید.

نحوه نصب

تابلو راهنما باتوجه به مکان استفاده و هدف از راهنمایی، به صورت های مختلفی قابل نصب می‌باشند. از جمله آن ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تابلو آویز: این تابلو به دلیل ارزان و شیک بودن از طرفداران زیادی برخوردار است. تابلو آویز را می‌توان در ابعاد و اشکال گوناگونی طراحی کرد. علاوه بر آن نصب و جابجایی تابلو آویز بسیار آسان است.

تابلو دیواری: بیشتر مساحت آن به دیوار نصب می‌شود و در کنار درب اتاق قرار می‌گردد. ویژگی بارز آن این است که هم از دو طرف و هم از روبه‌رو واضح و خوانا است. محل نصب آن روی دیواری که دستگیره درب در آن سمت قرار دارد می‌باشد.

تابلو عمودی: برای راهنمای مسیر در ساختمان ها بکارگرفته می‌شود. در ساخت این تابلو از طراحی های بسیار زیبا و متنوعی استفاده می‌شود.

توتم ایستاده: از لحاظ اقتصادی بسیار با صرفه بوده و صفحه کامپوزیتی با کیفیت ساخته می‌شود. همچنین طرح های زیبا و مدرنی را می‌توان بر روی آن بکار گرفت.

تابلو طبقات: در قسمت ورودی ساختمان، آسانسورها و طبقات قابل بکار گیری می‌باشند و مشخصات هر واحد را نشان می‌دهند. از جمله ویژگی های مفیدی دارد این می‌باشد که به راحتی جابه‌جا می‌شوند و اطلاعات آن را روی تابلوی راهنمای طبقات، تصحیح نمود.

تابلو شیشه‌ای: از زیباترین و جدیدترین انواع تابلو راهنما محسوب می‌شوند. این تابلو از دو شیشه، پروفیل آلومینیومی و کاغذی که حاوی اطلاعات مورد نظر است، تشکیل شده است.

تابلو پرچمی: این تابلو بیشتر برای معابر شهری بکار گرفته شده و به معرفی ساختمان ها و مجموعه های مختلف می‌پردازد. علاوه بر آن در شهرک های مسکونی و صنعتی می‌توان از این تابلو راهنما استفاده کرد.

تابلو رومیزی: دارای کاربرد های زیادی می‌باشد. از جمله آنها می‌توان به معرفی اشخاص، قیمت کالا، منوی غذا، دستورالعمل تجهیزات، شماره میز، منوی غذا و … اشاره نمود. این تابلو رو به مراجعین قرار میگیرد.

تابلو راهنما
تابلو راهنما

متریال

تابلوهای راهنما از متریال ها و جنس های مختلفی قابل تولید می‌باشند. از جمله آنها می‌توان به انواع زیر اشاره کرد:

1. چوب                                                                   6. شیشه

2. کامپوزیت                                                            7. آلومینیوم

3. پلکسی گلاس                                                       8. استیل و مولتی استیل

4. پلاستیک                                                             9. انواع تابلوهای ترکیبی

در این بین، از جمله متریال هایی که امروزه از طرفداران زیادی نیز برخوردار می‌باشد، پلکسی گلاس یا اکرلیک است. این ماده ترموپلاستیکی به شکل ورقه‌ای بوده و دارای قابلیت چاپ تمام رنگی و مستقیم می‌باشد.

علاوه بر آن در انواع شفاف، مات، آینه‌ای و ترانسپارنت می‌توان آن را تولید نمود. در فرایند ساخت تابلوهایی از جنس پلکسی گلاس، از برش لیزر استفاده می‌شود. البته برش و حکاکی مولتی استایل و پین کات نیز صورت می‌گیرد.

این نوع متریال دارای مزایای بسیاری می‌باشد که شامل قابلیت شست و شو، قیمت پایین، طراحی و ساخت سریع، چاپ کریستالی، مقاوم نسبت به نور و تمام رنگی بودن، است.