تابلو پلکسی

تابلو پلکسی از جمله تابلوهای پرطرفدار در دنیای تابلوسازی میباشد. پلکسی یا پلکسی گلاس نوعی متریال اولیه در تابلو سازی است که دارای شفافیت بالایی مانند شیشه می‌باشد. اما همانند شیشه شکننده نیست و از شفافیت و انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. جنس اولیه آن پلی کربنات بوده، به همین دلیل نوعی پلیمر محسوب می‌شود.

باتوجه به اینکه در ساخت این نوع تابلو از پلکسی گلاس استفاده میشود، به این نام شناخته می‌شود. امروزه برای موفقیت در کسب و کاری، تبلیغات حرف نخست را می‌زند. به همین منظور افرادی که بتوانند با آگاهی از روش های مختلف تبلیغاتی، بهترین و مناسب ترین روش را به کار بگیرند خواهند توانست در حوزه فعالیتی خود پیشرفت کنند.

تابلوهای تبلیغاتی از جمله روش های بازاریابی بسیار تاثیرگذار است. این تابلوها با توجه به نوع نیاز کاربران در سر درب شرکت ها، فروشگاه ها، مغازه ها و یا محیط های دیگر در سطح شهر نصب می‌شوند تا بتوانند مشتریان را به خود جذب نمایند.

تابلو پلکسی

تاریخچه تابلو پلکسی

در دنیای تابلوسازی، تابلو پلکسی از جمله تابلوهای حاضر در این صنعت محسوب می‌شود. این تابلو به دلیل جنس، ساختار و تاثیرگذاری بالایی که در جذب مشتریان دارد، هنوز هم به عنوان یک تابلو پرطرفدار شناخته می‌شود. در قدیم برای تولید آن از پلاستیک استفاده می‌شد اما با پیشرفت تکنولوژی پلکسی جای پلاستیک را گرفت.

برای نخستین بار در سال 1928 اختراع شد و تقریباً از سال 1993 به تولید انبوه رسید. در ابتدا از تابلوهای پلکسی به عنوان ورق هایی که فاقد نورپردازی بودند، استفاده می‌شد. اما پس از مدتی انواع لامپ های نئون برای این تابلوها بکار گرفته شد تا از این طریق بتوان نورپردازی و البته جذابیت را به آن ها افزود.

باتوجه به اطلاعات موجود می‌توان گفت تابلو پلکسی به عنوان قدیمی ترین تابلو در ایران شناخته می‌شود. این تابلو از حدود 60 سال پیش در کشورمان برای تبلیغات استفاده می‌شد. البته مانند بیشتر کشورهای جهان، پس از مدتی نورپردازی با نئون در آن ها آغاز گشت.

در نتیجه این امر به سرعت مورد استقبال قرار گرفت و کم کم شاهد حضور و تولید مدل های مختلفی از آن ها با طراحی های جذاب تری بودیم. این تابلو همواره با پیشرفت تکنولوژی و صنعت تبلیغات به روز تر و زیباتر نیز می‌شد.

ساخت تابلو پلکسی گلاس

برای ساخت تابلو پلاکسی گلاس، ابتدا تابلو ساز باید با بررسی محل نصب تابلو، اندازه مناسب را اندازه گیری نماید. طراحی تابلو بواسطه نرم افزارهای مختلف صورت می‌گیرد. از جمله این نرم افزارها میتوان به نرم افزار کورل یا اتوکد اشاره نمود. پس از آنکه طرح ابلو مورد تایید کارفرما واقع شد، طرح ها بوسیله دستگاه برش لیزری برش داده میشوند. عموما برای برش لبه ها نیاز به برش به شکل نوارهای 9 و 11 سانتی است.

پس از برش طرح، نوبت به لبه چسبانی حروف می‌رسد. برای این منظور از کلروفرم استفاده می‌شود. این فرایند بواسطه حرارت و گرما بوسیله شعله آتش، کپسول گاز، هوا و نرم کردن پلکسی نواری و چرخاندن دور پلکسی و تزریق چسب کلروفرم صورت می‌گیرد تا به انتهای لبه حروف برجسته پلکسی برسد.

میزان حرارتی که برای این فرایند استفاده می‌شود بسیار اهمیت است. چراکه اگر پلکسی بیش از حد گرما ببیند خاصیت آکریلیک خود را از دست داده و شکننده می‌شود. پس از آن حروف برجسته تابلو پلکسی را بواسطه SMD های بلوکی پر شده و به هم متصل می‌کنند. در آخرین مرحله نیز، سیم های اضافی به پشت کار رفته و تابلو در مکان مورد نظر نصب می‌شود.

پلکسی گلاس

همانطور که اشاره شد، پلکسی گلاس نوعی پلاستیک بسیار شفاف مشابه شیشه است که از جنس پلی متیل متاکریلات یا همان آکریلیک گلاس می‌باشد. اما برخلاف شیشه، شکننده نبوده و از شفافیت و انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. این ترکیب به عنوان متریال اصلی در ساخت تابلو های پلاکسی استفاده می‌شود.

این متریال از مقاومت بالایی در برابر عوامل جوی محیطی برخوردار بوده و رطوبت کمتری را جذب می‌نماید. برای حفاظت از ورق های پلکسی گلاس در برابر هر گونه ضربه، خط و خش و گرد و غبار، این ورق ها را با یک برچسب مقوایی میپوشانند.

شفافیت پلاکسی گلاس از شیشه بیشتر است. به طوری که شیشه دارای شفافیت 90 درصد بوده اما پلکسی از شفافیت 92 درصدی برخوردار می‌باشد. پلکسی گلاس عمدتا به صورت ورق و در رنگ بندی های بسیار گوناگون و زیادی تولید می‌شود. به همین جهت برای ساخت تابلوهای سازمانی که مستلزم رعایت رنگ بندی می‌باشند، مناسب است. این ورق ها در چند نوع پلکسی شفاف، رنگی، مات، آینه‌ای و ترانسپارنت ساخته می‌شوند.

ویژگی های پلکسی

  • مقاوم‌ترین پلیمر شفاف
  • انعطاف پذیر
  • عایق صوتی و حرارتی
  • قابل بازیافت
  • انعکاس نور
  • مقاوم در مقابل آلودگی های محیطی
  • قابل شستشو
  • مقاوم در برابر اشعه UV و شرایط بد آب و هوایی همچون گرما و سرما
  • عدم تغییر رنگ و تیرگی
  • رنگ بندی بسیار متنوع
  • برخورداری از امنیت بالا
  • مقاومتی 5 برابر شیشه
  • شفافیت بالا نسبت به شیشه
  • برخلاف شیشه سریع در مقابل حریق منحدم نشده و تنها تغییر شکل می‌دهد.
  • از نظر عایق حرارتی نسبت به شیشه بهتر عمل کرده و انتقال حرارتی پایین‌تری دارد.

کاربردهای پلکسی گلاس

  • کاربرد در حوزه تابلوسازی برای ساخت انواع تابلوها از جمله تابلو راهنما
  • استفاده در بخش های متعدد ساختمان به جای شیشه
  • استفاده در صنعت ماشین سازی برای ساخت چراغ ها وشیشه های اتومبیل
  • استفاده در سالن های ورزشی و باشگاه ها
  • استفاده در زندان ها
  • استفاده در محیط های عمومی نظیر ایستگاه های اتوبوس
  • ساخت گلخانه، آلاچیق، آکواریوم، جایگاه کاتالوگ و بروشور، قفسه و کتابخانه
  • ساخت تندیس های چهره تزیینی، لوح تقدیر، انواع باکس پلکسی گلاس
  • ساخت انواع تابلوهای تبلیغاتی، عینک های طبی، قوطی های بسته بندی دارو
  • ساخت استند تبلیغاتی، نورگیر، سقف کاذب
  • بسته بندی مواد دارویی
  • پارتیشن بندی اماکن
  • استفاده در باجه های بانک ها
  • تریبون سخنرانی و استندهای مجری

انواع ورق پلکسی

ورق پلکسی گلاس شفاف: بسیار سبک بوده و تنها نیمی از وزن شیشه را در بر دارند. این ورق ها انتخاب عالی برای دکوراسیون داخلی، ساخت عینک آفتابی، ساخت شیشه های اتومبیل و نورپردازی می‌باشد. در رنگ های گوناگونی نظیر خاکستری، قرمز، سبز،کهربایی و آبی تولید می‌شود.

ورق مولتی استایل: به صورت آینه‌ای و فلزی در بازار عرضه می‌شوند. این ورق ها بسیار سبک و انعطاف بوده و در دو نوع ساده و خش دار و در دو رنگ طلایی و نقره ای ساخته می‌شوند. بیشتر دارای کاربردهای تزیینی هستند.

پلکسی طلایی و نقره‌ای: از انواع ورق های آینه‌ای هستند که پشت آنها را جیوه اندود نموده‌اند. به همین جهت  نمی‌تواند نور را از خود عبور دهد.

طلق شیشه‌ای: نام دیگر آن طلق ایرانی است و در دو نوع شفاف و دوغی در بازار عرضه می‌شود.

پلکسی دوغی: این نوع ورق نمی‌تواند نور را از خود عبور دهد. به همین مناسب ساخت حروف برجسته نیست.

پلکسی شیری: به طور یکنواختی نور را از خود عبور می‌دهد.

پلکسی استخوانی: نسبت به ورق پلکسی دوغی و پلکسی شیری از شفافیت و براقیت بیشتری برخوردار است. با اینحال نمی‌تواند نور را منعکس کند و در دو نوع مات و براق تولید می‌شود.

پلکسی گلس میرور: توسط جیوه و پلکسی گلاس شفاف تولید می‌شود. حاوی دو نوع پلکسی گلاس میرور آینه‌ای طلایی و پلکسی گلاس میرور آینه‌ای نقره‌ای است. از آن بیشتر در تزیینات داخلی ساختمان و سایر وسایل تزیینی استفاده می‌شود.

ستی نایس Satinice: دارای سطح مخملی است و نسبت به دیگر پلکسی ها ظاهری متفاوت دارد. از آن در صنایع متعدد استفاده می‌شود.

پلکسی نشکن Resist: اکریلیک های مورد استفاده در این نوع پلکسی از نوع تقویت شده و نشکن می‌باشند. به همین منظور در مصارفی که مقاومت شرط اول را دارد، استفاده می‌شود. همچنین در برابر ضربات و مواد شیمیایی مستحکم هستند.

پلکسی 3
تابلو پلکسی

بلوک Block: از این ورق بیشتر در ساخت آکواریوم استفاده می‌شود. ضخامت آن ها 200 میلی متر بوده و دارای ابعادی مابین 2200 تا 6000 است.

ورق پلکسی چند رنگ Multicolor: این ورق دارای سطحی با سه رنگ متفاوت نسبت به عرض آن است.

ورق پلکسی موج دار Corrugated: در مکان هایی که مقاومت مبنای اصلی پروسه است نظیر گلخانه ها، گاراژها و حفاظ استفاده می‌شود.

ورق پلکسی استرلینگ Sterling: برای داخل و خارج ساختمان جهت مصارف تزیینی نظیر نورپردازی، سقف کاذب و ساخت تابلو تبلیغاتی استفاده می‌شود. دارای دو رنگ طلایی و نقره‌ای است.

ورق ساند استاپ Soundstop: عایق صوتی بسیار خوبی می‌باشند و در جاهایی که سطح آلودگی صوتی بالا است، کاربرد دارد. این ورق پلکسی قادر است تا 32 دسی بل از شدت صورت را کاهش دهد.

ورق پلکسی ستی نایس Satinnice DF: به دو شکل لوله‌ای و ورقی با سطح مات که حاوی بافت ساتنی است، می‌باشد. دارای قابلیت انتشار نور بدون وجود منبع نور است. همچنین قابلیت نورپردازی از پشت با استفاده از تکنیک حک لیزرر و یا CNC را دارا می‌باشد.

لوله و میله Tubes& Rods: در دو نوع مات و شفاف و در قطرهای مختلف تولید می‌شود. برای نورپردازی و همچنین ساخت آکواریوم های استوانه ای مناسب است.

گالری Gallery: بیشتر به صورت قاب برای نگهداری عکس، نقاشی و دیگر موارد کاربرد دارد. همچنین دارای مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار می‌باشد و خط و خش بر آن اثر نمی‌گذارد.

پاراپان Parapan: دارای اکریلیک بوده و در صنایع ساختمان‌سازی، مبلمان خصوصا در حوزه کابینت سازی بکار گرفته می‌شود. از مزایای این نوع ورق می‌توان به ایجاد سطوح در وسعت بالا بدون وجود درز اشاره نمود.

پلکسی کور Plexicore: این نوع پلکسی بسیار انعطاف پذیر بوده و با توجه به خاصیت فرم پذیری که دارد در صنایع ساخت ابزارهای آشپزخانه و تزیینات دکوری استفاده می‌شود.